Verwarm uw woning én uw water met een combiketel van Bovijn

Kies voor een compacte twee-in-een-oplossing met een combiketel. Reken op de ervaren professionals van Bovijn voor de installatie van uw nieuwe combiketel.

Combiketels

Wat is een combiketel en hoe werkt het?

Een combiketel is een cv-ketel en boiler in één. Een cv-ketel verwarmt uw woning en een boiler verwarmt uw sanitaire water. Met een combiketel combineert u dus verwarming en warm water. Een combiketel werkt net als een cv-ketel op aardgas of op stookolie. Een combiketel kan ook in combinatie met een warmtepomp gebruikt worden voor nog meer duurzaamheid.

Het principe van een combiketel is net hetzelfde als bij een cv-ketel. Een brandstof (mazout of gas) wordt verbrand waardoor warmte vrijkomt. Die warmte wordt doorgegeven aan het sanitaire water en het water voor uw centrale verwarming.

Soorten combiketels

We delen combiketels op verschillende manieren in. De eerste indeling is naar rendement. Volgens die verdeling bestaan er twee soorten combiketels: hr-combiketels en vr-combiketels. Hr staat voor hoog rendement en vr voor verbeterd rendement. De hr-combiketel heeft het beste rendement. Een tweede indelingswijze is volgens verwarmingssnelheid. Daar is een verschil tussen combiketels met ingebouwde boiler en combiketels met doorstroomtoestel. We lichten de verschillende soorten combiketels hieronder toe.

Combiketels

Hr-combiketels hebben een hoog rendement, wat wil zeggen dat ze efficiënt werken en u dus brandstofkosten besparen. Hr-combiketels bestaan in drie types: de hr100, de hr104 en de hr107. De getallen staan voor het rendement dat de ketels opbrengen. Met een hr-combiketel rekent u dus op een rendement van minstens 100%. De hr107 werkt als een condensatieketel en is de meest zuinige optie.

Het rendement van een vr-combiketel ligt op 90%, dat is 10% hoger dan bij een traditionele combiketel waarvan de installatie intussen niet meer toegestaan is. Een vr-combiketel heeft dus een verbeterd rendement tegenover een traditionele combiketel, maar het is nog niet optimaal. Vr-combiketels zijn vooral interessant in kleine woningen en ruimtes.

Een combiketel met ingebouwde boiler verwarmt uw water het snelst. Wanneer u uw kraan openzet, komt er meteen warm water uit. Dat is mogelijk doordat de boiler steeds een voorraad water warm houdt. Met dit systeem hoeft u niet te wachten tot het water warm is, waardoor u geen water verspilt. Aan de andere kant verbruikt u wel meer energie omdat de boiler het water constant warm houdt.

Een combiketel met doorstroomtoestel verwarmt uw water pas wanneer u de kraan openzet. U moet dus even wachten op warm water. Daardoor verspilt u iets meer water, maar het systeem werkt wel veel energiezuiniger omdat de combiketel pas in werking schiet als u de kraan opent.

Waarom kiezen voor een combiketel?

Ten eerste is een combiketel heel compact. Hij combineert twee installaties in één toestel, wat u meteen veel plaats bespaart. Bijgevolg is een combiketel ook een voordeligere optie omdat u slechts één installatie moet aanschaffen in plaats van twee. De hr-combiketels halen bovendien een zeer hoog rendement, waardoor u bespaart op energiekosten.

Het nadeel van een combiketel is dat hij een minder grote hoeveelheid water aankan. Wanneer u op verschillende plaatsen tegelijk veel water nodig hebt, is een aparte boiler aangeraden. Voor een normale gezinswoning volstaat een combiketel.

Combiketels

Bovijn verwarmt uw woning en uw water

Vraag een offerte aan

Installatie en onderhoud

Laat uw combiketel plaatsen door een professionele installateur van Bovijn. Zo bent u zeker van een correct aangesloten combiketel en hebt u geen last van problemen of complicaties. Onze ervaren installateurs doen hun uiterste best om u zo weinig mogelijk te storen. We installeren uw combiketel wanneer het u past. Wanneer we klaar zijn met de installatie kuisen we alles proper op zodat we uw woning netjes en warm achterlaten.

Een combiketel heeft net als een cv-ketel een regelmatig onderhoud nodig. Een combiketel op gas moet een keer om de twee jaar gecontroleerd worden. Een combiketel op mazout heeft een jaarlijkse controle nodig. U hoeft deze informatie niet te onthouden wanneer u uw ketel door Bovijn laat plaatsen. U krijgt van ons een herinnering wanneer een onderhoud nodig is, zo hoeft u daar zelf niet aan te denken. U kunt dan een datum kiezen die u het beste past voor de controle. Zo’n onderhoud duurt trouwens niet lang, maar is wel nodig om een optimale werking te garanderen.

Is er plots een probleem met uw combiketel? Bovijn is tijdens de wintermaanden 7/7 bereikbaar voor dringende herstellingen. Neem contact met ons op en we helpen u zo snel mogelijk.

Extra voordeel dankzij een premie

Wanneer u een combiketel laat plaatsen, komt u in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Die bedraagt 20% of 30% van de facturen, afhankelijk van uw inkomen. Een combinatieketel valt zowel onder centrale verwarming als onder sanitair. Voor beide categorieën telt een maximumbedrag. Voor centrale verwarming mag het totaalbedrag van de facturen niet hoger zijn dan €7 500. Bij sanitaire installaties is dat €3 750. Is het totaalbedrag wel hoger dan die bedragen? Dan houdt de Vlaamse overheid enkel rekening met het maximumbedrag. Met een combiketel kunt u de kosten verspreiden over beide categorieën en dus een hogere premie krijgen. Meer informatie over de premie vindt u op de website van de Vlaamse overheid.

Let op: u kunt de premie maximaal twee keer ontvangen in een periode van tien jaar.

Combiketels

Kies uit hoogwaardige merken

Bovijn stelt kwaliteit voorop. We bieden u een selectie van de beste merken en garanderen steeds de meest geschikte oplossing voor u.

Combiketels
Combiketels
Combiketels
Combiketels
Combiketels
Combiketels
Combiketels
Combiketels
Combiketels
Combiketels
Combiketels

Aparte verwarmingsketels en boilers

Wenst u toch twee aparte installaties? Bovijn installeert ook cv-ketels, condensatieketels, warmtepompen en boilers van verschillende merken. Ontdek er meer over en kies de installatie die het beste bij u past.

Cv-ketels Condensatieketels WarmtepompenBoilers

Combiketels