Professionele plaatsing van uw nieuwe cv-ketel

Is uw oude cv-ketel aan vervanging toe? Laat uw nieuwe cv-ketel professioneel plaatsen door Bovijn. Onze vakmannen weten van aanpakken en installeren uw verwarmingsketel met de allergrootste zorg en netheid.

CV-ketels

Wat is een cv-ketel en hoe werkt het?

Een cv-ketel of centraleverwarmingsketel is een onderdeel van de centrale verwarming van een woning of gebouw. Een cv-ketel warmt water op dat via een circulatiesysteem in de verwarmingstoestellen (radiatoren, wand- of vloerverwarming) terechtkomt en zo de woning verwarmt.

Een cv-ketel werkt volgens het principe van verbranding. Een brandstof (mazout of aardgas) wordt verbrand in de verwarmingsketel. De warmte die vrijkomt door de verbranding wordt gebruikt om het water in het verwarmingscircuit op te warmen. Bij traditionele cv-ketels worden de rookgassen van de verbranding afgevoerd via een ventilatiesysteem. De nieuwe cv-ketels of condensatieketels recycleren die rookgassen om het water voor te verwarmen. Dat maakt de nieuwe cv-ketels zuiniger en zorgt voor een hoger rendement.

Een verwarmingsketel op gas of mazout

Traditionele verwarmingsketels werken op gas of mazout. Welke brandstof u kiest hangt af van de brandstof die u nu gebruikt en de mogelijkheid om aan te sluiten op het aardgasnet. Wanneer een aansluiting op het aardgasnet mogelijk is, mag u niet meer verwarmen met mazout, maar bent u verplicht om aardgas of een duurzamer alternatief te gebruiken.

Designradiator zwart

De meeste nieuwe cv-ketels die Bovijn plaatst, zijn verwarmingsketels op gas. Een cv-ketel op aardgas werkt snel en efficiënt. De meest recente gasketels zijn bovendien erg zuinig. Volgens de huidige wetgeving mogen traditionele gasketels niet meer geïnstalleerd worden. Bovijn installeert enkel nog gascondensatieketels die dankzij hun unieke werking een hoog rendement opleveren. Zo bespaart u gaskosten én draagt u bij aan een groenere planeet.

Verwarmingsketels op mazout werken met een mazouttank. U bent dus niet afhankelijk van netbeheerders en schommelende brandstofprijzen. Traditionele mazoutketels mogen volgens de huidige wetgeving niet meer geïnstalleerd worden. Wilt u een nieuwe cv-ketel op mazout? Dan installeert Bovijn voor u een condensatieketel op mazout. Die recycleert een deel van de opgewekte rookgassen, wat zorgt voor een hoger rendement. Omdat mazout een fossiele brandstof is, schroeft de overheid de installatie van nieuwe mazoutketels fors terug. Zo zijn nieuwe cv-ketels op mazout enkel nog toegestaan in bestaande woningen waar een aansluiting op het aardgasnet niet mogelijk is.

Een hybride verwarmingsketel combineert een cv-ketel met een warmtepomp. Het is de meest duurzame en milieuvriendelijke keuze in cv-ketels. Hybride cv-ketels werken zowel op mazout als op aardgas. Deze verwarmingsketels schakelen tussen brandstof (mazout of aardgas) en elektriciteit (warmtepomp) en kiezen op elk moment welke energiebron het voordeligst is.

Welke brandstof u nodig hebt, hangt af van de optie om aan te sluiten op het aardgasnet. Wie kiest voor een nieuwe cv-ketel en toegang heeft tot het aardgasnet is verplicht zich aan te sluiten. Wie die toegang niet heeft, mag mazout blijven gebruiken. Dit geldt enkel voor bestaande woningen die verwarmen met mazout, niet voor nieuwbouwwoningen of –appartementen.

CV-ketels
CV-ketels
CV-ketels

Voor- en nadelen van cv-ketels

Een cv-ketel is traditioneel de meest gebruikte verwarmingsmethode. Nieuwe cv-ketels of condensatieketels hebben een aantal voordelen en zoals elk systeem ook een aantal nadelen. Bovijn zet ze voor u op een rijtje:

Voordelen van cv-ketels:

  • hoog rendement
  • laag brandstofverbruik
  • voordelige prijs

Nadelen van cv-ketels:

  • niet echt milieuvriendelijk
  • grotere onderhoudskosten
  • fossiele brandstoffen raken op

Het grootste nadeel van cv-ketels is dat ze niet milieuvriendelijk zijn. De nieuwe regels rond condensatieketels lossen dat probleem al gedeeltelijk op, maar het kan beter. Bovijn biedt u daarom duurzamere alternatieven aan. U kunt kiezen voor een hybride cv-ketel die gebruik maakt van een warmtepomp in combinatie met fossiele brandstoffen of u kunt ervoor kiezen uw woning volledig met een warmtepomp te verwarmen. Een warmtepomp is de meest milieuvriendelijke oplossing en wordt daarom steeds vaker geïnstalleerd.

CV-ketels

Nieuwe cv-ketel kopen?

Vraag uw offerte aan

Installatie nieuwe cv-ketel

Bovijn installeert uw nieuwe cv-ketel met de allergrootste zorg. Onze installateurs plaatsen uw aardgas- of mazoutketel waar u hem wenst en sluiten hem correct aan. Daarna kuisen ze alles op, zodat u in een propere, verwarmde woning thuiskomt.

Moet uw mazoutketel vervangen worden door een gasketel? Bovijn voorziet alle nodige werken. We saneren uw mazouttank en stellen hem buiten werking. Daarna voorzien we uw aansluiting op het gasnet, als CERGA-gecertificeerde gasinstallateur, en plaatsen we uw nieuwe cv-ketel op gas.

Wanneer uw nieuwe cv-ketel geïnstalleerd is, hoeft u zich geen zorgen te maken om onderhoud. Bovijn herinnert u aan het jaarlijkse onderhoud voor uw mazoutketel of het tweejaarlijkse onderhoud voor uw gasketel. U ontvangt een herinnering wanneer het zover is. Zo hoeft u daar zelf niet meer aan te denken. Wanneer uw cv-ketel ouder is dan 20 jaar, laat u die best vervangen. Dat bespaart u heel wat energiekosten en zo kunt u kiezen voor een duurzamer alternatief.

Hebt u een probleem met uw cv-ketel? Bovijn is tijdens de wintermaanden 7/7 bereikbaar voor dringende herstellingen. Neem contact met ons op en we helpen u zo snel mogelijk.

Ontvang een premie van de Vlaamse overheid

Bent u een beschermde afnemer (u geniet van het sociale maximumtarief voor elektriciteit en gas)? Dan krijgt u een premie voor de installatie van uw condensatieketel op gas. Nieuwe cv-ketels op mazout komen niet in aanmerking voor de premie.

Kiest u voor een hybride verwarmingsketel? Dan komt u in aanmerking voor een premie voor de installatie van uw warmtepomp. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de website van de Vlaamse overheid.

Gebruik de premiezoekrobot van de Vlaamse overheid om na te gaan op welke premies u nog recht hebt.

CV-ketels

Kies uit de beste merken

Bovijn biedt een grote selectie aan hoogwaardige merken om u de beste kwaliteit te garanderen.

CV-ketels
CV-ketels
CV-ketels
CV-ketels
CV-ketels
CV-ketels
CV-ketels
CV-ketels
CV-ketels
CV-ketels
CV-ketels

Bekijk ook onze andere verwarmingsmethoden

Een cv-ketel is de meest gekende verwarmingsmethode, maar steeds vaker kiest men voor duurzamere alternatieven. De overheid verbood al de installatie van traditionele cv-ketels en dringt het gebruik van stookolie sterk terug. Bij Bovijn kunt u gelukkig ook terecht voor die milieuvriendelijkere oplossingen. Verwarm uw woning met een condensatieketel of warmtepomp en draag zo uw steentje bij aan een groenere planeet. Uw sanitaire water verwarmt u met een boiler of met een combiketel. Een combiketel zorgt zowel voor warm water als voor centrale verwarming, een compacte twee-in-een-oplossing dus.

Condensatieketels Warmtepompen Combiketels Boilers

CV-ketels