Bovijn, uw professionele condensatieketel-installateur

Laat uw condensatieketel plaatsen door een professionele condensatieketel-installateur van Bovijn. Kiezen voor Bovijn is kiezen voor vakmanschap en een uitstekende service. U geniet jarenlang van een warm huis met een condensatieketel geplaatst door Bovijn.

Condensatieketels

Wat is een condensatieketel en hoe werkt het?

Een condensatieketel is het hart van uw centrale verwarming en vervangt de traditionele cv-ketel van vroeger. De huidige wetgeving staat de installatie van traditionele cv-ketels niet meer toe. Wie een nieuwe verwarmingsketel plaatst, moet kiezen voor een condensatieketel of een ander duurzaam alternatief, bv. een warmtepomp. Een condensatieketel heeft namelijk een hoger rendement en is daarom milieuvriendelijker dan een gewone cv-ketel.

Een condensatieketel werkt net als een cv-ketel op stookolie of aardgas. Een condensatieketel-installateur plaatst uw ketel en sluit hem aan op het gasnet of op uw mazouttank. De brandstof (mazout of aardgas) wordt dan in de ketel verbrand om warmte op te wekken die het water in uw verwarmingscircuit opwarmt. Bij een traditionele ketel worden de rookgassen die door de verbranding vrijkomen afgezogen via een ventilatiesysteem. Een condensatieketel recycleert die rookgassen om het water voor te verwarmen. Dat zorgt voor een hoger rendement waardoor u minder brandstof verbruikt, wat beter is voor het milieu én uw portemonnee.

Soorten condensatieketels

De condensatieketel-installateurs van Bovijn plaatsen condensatieketels op aardgas of op mazout. Welke van de twee u kiest hangt af van de brandstof waarmee u nu verwarmt en de mogelijkheid om aan te sluiten op het gasnet. Wanneer u kunt aansluiten op het aardgasnet, mag u niet meer verwarmen met mazout en moet u overschakelen op gas of een duurzamer alternatief zoals een warmtepomp.

Condensatieketels

Condensatieketels op mazout hebben als voordeel dat u niet afhankelijk bent van netbeheerders en schommelende brandstofprijzen. U laat uw mazouttank vullen wanneer die leeg is en betaalt daarvoor eenmalig een vaste prijs. Stookolie is echter niet milieuvriendelijk en de overheid schroeft het gebruik ervan terug. Daarom mogen in nieuwbouwwoningen geen condensatieketels op mazout geplaatst worden. Ook in bestaande woningen waar een aansluiting op het gasnet mogelijk is, mogen onze condensatieketel-installateurs geen nieuwe mazoutketels plaatsen.

Een condensatieketel op gas, of gascondensatieketel, gebruikt aardgas als brandstof. Daarvoor is een aansluiting op het gasnet nodig, wat niet overal mogelijk is. Wanneer u wel kunt aansluiten op het gasnet, doen onze condensatieketel-installateurs dat voor u. Een gascondensatieketel werkt snel en efficiënt en is een goede, duurzame keuze voor bestaande woningen.

Een hybride condensatieketel combineert de werking van een warmtepomp met die van een condensatieketel. Het is de ideale oplossing voor wie een warmtepomp wil installeren in een minder goed geïsoleerd huis. Geothermische warmtepompen zijn namelijk enkel interessant in zeer goed geïsoleerde woningen. Een hybride condensatieketel maakt gebruik van een lucht/water-warmtepomp en schakelt tussen beide installaties, afhankelijk van welke energiebron het voordeligst is op dat moment. De lucht/water-warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt die om het water op te warmen. Wanneer het buiten warm is, zorgt de warmtepomp voor een hoog rendement. Als het buiten te koud is, schakelt de hybride installatie over op de condensatieketel die brandstof gebruikt om te verwarmen.

Voor- en nadelen van een condensatieketel

Uw oude cv-ketel vervangen door een condensatieketel brengt heel wat voordelen met zich mee. Onze condensatieketel-installateurs lichten ze even toe:

  • Condensatieketels hebben een hoog rendement.
  • U bespaart op brandstofkosten.
  • Condensatieketels hebben een relatief lage installatiekost.

Er zijn echter ook een paar nadelen verbonden aan een condensatieketel:

  • Ondanks het hoge rendement blijft u fossiele brandstoffen gebruiken, wat niet goed is voor het milieu.
  • Fossiele brandstoffen raken op waardoor u uiteindelijk niet anders kunt dan overschakelen op een duurzamer alternatief.
  • Condensatieketels vragen regelmatig onderhoud, meer dan een warmtepomp bijvoorbeeld.
Condensatieketels

Contacteer Bovijn voor een professionele condensatieketel-installateur

Vraag een offerte aan

Uw professionele condensatieketel-installateur

Bovijn installeert uw condensatieketel vakkundig volgens de richtlijnen. Uw condensatieketel-installateur sluit uw gascondensatieketel correct aan op het aardgasnet. Al onze installateurs volgden een opleiding bij Cerga en zijn gecertificeerde gasinstallateurs. U kunt dus vertrouwen op een professionele installatie zonder fouten of latere problemen. Hetzelfde geldt voor een condensatieketel op mazout. Die wordt zorgvuldig aangesloten op uw mazouttank.

Verwarmt u momenteel op mazout maar kunt u aansluiten op het gasnet? Dan is een condensatieketel op gas, of een andere duurzame oplossing, verplicht. Bovijn voert in dat geval alle nodige werken uit. We verwijderen uw oude cv-ketel en neutraliseren uw mazouttank. Daarna plaatst uw condensatieketel-installateur uw nieuwe gascondensatieketel.

Na de installatie volgt een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud, afhankelijk van het type condensatieketel. Een gascondensatieketel moet ongeveer een keer om de twee jaar gecontroleerd worden. Een condensatieketel op mazout heeft een jaarlijkse controle nodig. U hoeft dat echter niet zelf te onthouden. Uw condensatieketel-installateur stuurt u een mail wanneer het tijd is voor een onderhoud. U maakt dan een afspraak voor een datum die u het beste uitkomt.

Werkt uw condensatieketel niet meer zoals het hoort of is er een probleem? Bovijn staat tijdens de wintermaanden 7/7 voor u klaar. Contacteer ons voor dringende herstellingen zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen.

Premies voor de installatie van uw condensatieketel

De Vlaamse overheid promoot groene energie en duurzame initiatieven. Daarom steunt ze iedereen die energiebesparende maatregelen neemt. Een condensatieketel laten plaatsen hoort daarbij. Wie zijn oude cv-ketel vervangt door een condensatieketel komt in aanmerking voor een overkoepelende renovatiepremie. U kunt daarvoor 20% of 30% van de betaalde facturen terugkrijgen, afhankelijk van uw inkomen. Meer informatie over de premie vindt u op de website van de Vlaamse overheid. Beschermde afnemers (klanten die recht hebben op het sociale maximumtarief voor gas en elektriciteit) krijgen daarbovenop een premie voor de installatie van een condensatieketel van netbeheerder Fluvius.

Condensatieketels

Hoogwaardige condensatieketels

Bij Bovijn vinden we het van groot belang dat uw nieuwe condensatieketel een uitstekende kwaliteit heeft. De installatie moet uw woning tenslotte jarenlang goed verwarmen. Daarom plaatst uw condensatieketel-installateur enkel ketels van de beste merken. We beloven u de hoogste kwaliteit en een voortreffelijke service.

Condensatieketels
Condensatieketels
Condensatieketels
Condensatieketels
Condensatieketels
Condensatieketels
Condensatieketels
Condensatieketels
Condensatieketels
Condensatieketels
Condensatieketels

Verwarm uw woning op een duurzamere manier

Condensatieketels leveren een hoog rendement en zijn duurzamer dan traditionele cv-ketels, maar het kan beter. De milieuvriendelijkste verwarmingsinstallatie is een warmtepomp. Die gebruikt de natuurlijke energie en warmte van de aarde om uw woning te verwarmen.

Niet enkel uw woning, maar ook uw sanitaire water moet verwarmd worden. Dat gebeurt vaak met een boiler of geiser. In de meeste woningen wordt echter gekozen voor een combiketel. Die verwarmt zowel uw woning als uw sanitaire water. Het is een compacte en efficiënte oplossing, zeker voor wie een kleine woning heeft.

Cv-ketels Combiketels WarmtepompenBoilers

Condensatieketels